Nederlandse Korfbalscheidsrechters Vereniging

Gert van Hal wint NKSV-quiz April

In de maand april zijn er 47 inzendingen ontvangen voor de NKSV-quiz waarvan er slechts drie alle vragen goed beantwoord hebben. Uit deze drie is de winnaar geloot. De sporttas is gewonnen door Gert van Hal, woonachtig in Ede en lid van KV Wageningen.

De juiste antwoorden van april-quiz zijn als volgt :

1. Eén van de aluminium palen breekt tijdens de wedstrijd. Er is een stalen reserve paal voor handen. Wat beslist de scheidsrechter?
B. De scheidsrechter beslist dat de stalen paal geplaatst kan worden; er kan verder gespeeld worden.

2. Bij het nemen van een uitbal raakt de nemer bij het gooien met een voet het speelveld binnen de lijn. Wat beslist de scheidsrechter?
A. Affluiten en de tegenpartij een uitbal toekennen.

3. Bij een spelhervatting staat een medespeler op 2 meter van de nemer. Wat beslist de scheidsrechter als de bal naar een andere medespeler wordt gegooid die op 8 meter van de nemer staat?
C. Niet affluiten en gewoon door laten spelen.

4. Van de uitspelende ploeg zijn -vanwege oponthoud op de weg- nog maar 7 spelers in de zaal in sporttenue aanwezig bij aanvangstijd. De ploeg wil nog even wachten met opstellen omdat ze niet volledig zijn. Kan de scheidsrechter eisen dat hij wil beginnen?
A. Ja, in de zaal moet op tijd begonnen worden.

NKSV-QUIZ MEI

De nieuwe NKSV-quiz voor de maand mei is ook geplaatst, dus iedereen kan weer zijn spelregelkennis testen. Misschien win jij deze maand wel een leuke prijs!