Nederlandse Korfbalscheidsrechters Vereniging

Riejander Deen wint NKSV-quiz december!

De NKSV-quiz van de maand december 2016 is gewonnen door Riejander Deen, afkomstig van EKC 2000 uit Emmen. De prijs was dit keer een korfbal, deze komt zsm naar je toe!

De nieuwe quiz van januari is ondertussen ook alweer geplaatst, je kan dus weer mee doen om je spelregelkennis te testen en wellicht win jij wel een leuke prijs!

De juiste antwoorden van de maand december 2016 staan hieronder :

December 2016

1. Een aanvaller komt vrij door vlak langs een medeaanvaller te lopen. Als hij de bal krijgt wordt hij overgenomen door een andere verdediger en daarom schiet hij niet. Hij plaatst de bal naar de andere aanvaller die wel schiet en scoort. Wat doet de scheidsrechter?
A. Hij fluit en telt de goal.

2. Een veldwedstrijd kan vanwege te weinig spelers niet op het vastgestelde tijdstip beginnen. Welke beslissing gaat de scheidsrechter nu nemen?
A. Wanneer beide teams binnen 30 minuten geen voldoende spelers binnen de lijnen gebracht hebben, gelast de scheidsrechter de wedstrijd af.

3. Een verdediger zit aan de paal en nu gaat het schot door de korf. Wat beslist de scheidsrechter?
A. De scheidsrechter telt het doelpunt.

4. De spelersbank van de uitspelende ploeg wordt verplaatst naar de andere kant van het veld, zodat men niet tegen de zon in behoeft te kijken. Is dat toegestaan?
D. De banken behoren aan de zijlijn te staan, beide aan de zelfde kant.