Nederlandse Korfbalscheidsrechters Vereniging

Week van de scheidsrechter (Oranje Zwart 2- NKC’51 2)

Op zaterdag 10 oktober j.l. stond voor mij als scheidsrechter de wedstrijd Oranje Zwart 2- NKC ’51 2 op het programma.
Aangename verassing bij aankomst in de kantine van Oranje Zwart was, dat er, naast een 20151109_scheids_vandeweekmevrouw die mij opving en van een consumptie en een (tegenwoordig broodnodig) internet password voorzag, ook een bestuurslid van Oranje Zwart klaarstond met een doos chocolade.
Oranje Zwart wilde hiermee, in het kader van de week van de scheidsrechter, haar waardering tot uiting brengen voor de inzet van scheidsrechters die elke week weer bereid zijn om wedstrijden te leiden.
Voorafgaand aan de te fluiten wedstrijd zou ik eerst (als een soort warming up) nog een helft spelen in d’Ommerdieck 2 tegen Oranje Zwart 5. En omdat we al kampioen waren, wilden enkele bestuursleden de spelers huldigen en voorafgaand aan dit gebeuren kreeg ik van secretaris Loes van de Wetering namens de vereniging een bloemetje. Dit omdat ik voor de vereniging al zo’n 30 jaar de benodigde wedstrijden fluit.

Nou is dit natuurlijk niet waar je het allemaal voor doet en een compliment na een wedstrijd zal iedere scheidsrechter toch wel eens ontvangen (weliswaar waarschijnlijk minder vaak dan commentaar tijdens de wedstrijd) maar om op deze manier 2 keer op 1 dag in het zonnetje gezet te worden was toch wel een zeer prettige ervaring.