Nederlandse Korfbalscheidsrechters Vereniging

Het AXIWI® scheidsrechter communicatiesysteem verovert Nederlandse sportvelden

axiwi-at-320-communicatie-systeem-sport-scheidsrechterAan de start van sportseizoen 2015 / 2016 fluiten de topscheidsrechters van het KNKV, het NHV en de KNHB met het AXIWI scheidsrechter communicatiesysteem. Met het draadloze en handsfree communicatiesysteem kunnen scheidsrechters snel en direct via de ‘open’ lijn met elkaar communiceren en de wedstrijd optimaal begeleiden.

Topscheidsrechters fluiten met AXIWI®
De topscheidsrechters van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) fluiten ondertussen met het AXIWI communicatiesysteem. Er is bij scheidsrechters in toenemende mate behoefte om tijdens een wedstrijd discreet, zonder inmenging van speldeelnemers en omstanders, goed verstaanbaar met de collega-scheidsrechter(s) te communiceren. Met het communicatiesysteem kunnen vijf scheidsrechters gelijktijdig, handsfree met elkaar communiceren. De scheidsrechters nemen hierdoor tijdens de wedstrijd nog meer waar en kunnen de wedstrijd optimaal begeleiden.


‘Open’ lijncommunicatie

Het AXIWI communicatiesysteem heeft een ‘open’ communicatielijn. Dat betekent dat de communicatielijn continue open staat, net als bij een telefoongesprek. Hierdoor kunnen scheidsrechters informatie direct en snel overbrengen. Zeker in onoverzichtelijke spelsituaties en bij het nemen van cruciale beslissingen tijdens de wedstrijd, is het van belang direct de waarnemingen van collega- scheidsrechters te horen en de eigen waarneming te kunnen delen.

axiwi-communicatie-systeem-scheidsrechter-JPGOntwikkeling scheidsrechters
Technologie wordt steeds vaker in de sport geïntegreerd om de sportprestaties te verbeteren en inzicht te krijgen in deze prestaties. De AXIWI verbetert de prestatie van de scheidsrechter, doordat deze deze direct en snel kan communiceren met zijn collega-scheidsrechter.
Daarnaast draagt het bij aan de ontwikkeling van de scheidsrechters, aangezien het hen in staat stelt sneller en directer te communiceren. In diverse sporten worden scheidsrechters begeleid door beoordelaars of referee coaches. Tijdens een wedstrijd zitten zij op de op de tribune om het optreden van de scheidsrechter te analyseren. Door de beoordelaar te voorzien van een AXIWI-communicatiesysteem kunnen zij meeluisteren en weten zij precies wat de scheidsrechters in het veld zeggen en hoe zij op spelsituaties reageren. Hierdoor kan de waarnemer het handelen van de scheidsrechter nog beter beoordelen en meenemen in de evaluatie na de wedstrijd.

Betaalbaar communicatiesysteem
De techniek van communicatiesystemen is er al jaren, maar AXIWI maakt het nu ook betaalbaar. Het communicatiesysteem is ten opzichte van vergelijkbare alternatieven vele malen goedkoper. De combinatie van een goede kwaliteit en scherpe prijs zorgt ervoor dat het AXIWI communicatiesysteem gewild is bij scheidsrechters.

Topscheidsrechters over het communicatiesysteem

De topscheidsrechters van 3 grote sportbonden fluiten ondertussen naar alle tevredenheid met het systeem. Hieronder de reacties van enkele scheidsrechters over het communicatiesysteem.

Joeri Kok, scheidsrechter KNKV: ‘Door het AXIWI communicatiesysteem is de communicatie tussen de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter optimaal, waardoor er snel geanticipeerd kan worden op bepaalde spelsituaties.’

Ferry van de Beek, scheidsrechter NHB: ‘Ik heb de afgelopen jaren met  diverse communicatiesystemen voor scheidsrechters gewerkt, maar een beter en betaalbaarder communicatiesysteem als de AXIWI ben ik niet tegen gekomen. Het is een zeer handzaam en gebruiksvriendelijk communicatiesysteem, dat door zijn kleine afmetingen gemakkelijk bij je te dragen is tijdens een wedstrijd.’

Jasper Nagtzaam, scheidsrechter KNHB: ‘Het grote voordeel van de open communicatielijn, is dat er direct informatie overgebracht kan worden van scheidsrechter naar scheidsrechter. Dat is vooral van belang bij situaties waar sprake is van veel bewegende spelers in een kleine ruimte, dus bij vrije slagen rondom de cirkel en bij strafcorners.